Het Nieuwe Communiceren

Kwaliteit telt veel gezichten

Als professional kunnen we smullen van een digitaal jaarverslag waarin alle wapenfeiten van het afgelopen jaar te vinden zijn. Of van de nieuwe editie van het relatiemagazine dat van de pers rolt. Van een persbericht dat volgens de regelen der kunst is opgesteld en in een landelijk dagblad komt te staan. Of van een mooie foto die we in scene gezet hebben die via social media rondgaat.


Het Nieuwe Communiceren is echt even omschakelen. Medewerkers communiceren zelf, leveren zelf tekst en beeld als content en kiezen zelf welke communicatiemiddelen en -kanalen ze inzetten. Jouw rol als communicatieprofessional krijgt veel meer een coachend karakter. Dan kan het dus gebeuren dat een medewerker - wees blij dat je nog tijdig mee kunt kijken - het helemaal niet eens is met de redactiesuggesties die je doet. Of dat je wel drie keer hebt gezegd dat ze niet moeten vergeten na de opening foto's en een verslag moeten posten, maar dat dat een week na dato nog steeds niet gebeurd is.

Auw. De kwaliteit van de communicatie duikelt naar beneden, zou je zeggen.

Het Nieuwe Communiceren is loslaten, maar wel de regie pakken. De kunst is om de balans te vinden in wat je als professional zelf doet en wat je met een gerust hart en een beetje ondersteuning kunt overlaten aan je collega’s. Je neemt de rol van trainer op je om hen te leren om het zelf te doen. En hoe ze het moment kunnen herkennen dat ze jouw professionaliteit nodig hebben. En ja, dan zul je af en toe moeten slikken als iemand heel trots iets laat zien dat hij zelf georganiseerd, gemaakt of gepost heeft. En zul je de dop op je rode pen moeten laten - of de controleren-functie op je pc uit moeten zetten.

Wat je daarmee bereikt?
Communicatie-output waarin vakmanschap en passie verweven zijn. En dat voel je. Zo krijgt kwaliteit net zoveel gezichten als er medewerkers zijn die communiceren en ‘ontvangers’ die dat voelen. 


Liesbeth Josiassen
Prima Donna communicatieregisseurs