Het Nieuwe Communiceren

Is Jan nog wel bij zijn vrouw?

De werkdag begint om 8 uur, ik start als altijd eerst mijn computer. Joost brengt me koffie met melk en vertelt een mop. Collega Jan komt binnen en klaagt zoals elke dag over zijn vrouw. Voorspelbaar en saai? Misschien wel. Maar tegelijk ook vertrouwd en ontspannen. 

Werken moet slimmer, sneller, doelgerichter, individueler. Het kantoor, de vergaderzaal, de afdeling en de koffieautomaat zijn niet langer vanzelfsprekend voor ontmoetingen en overleg. Geen vaste werkplek, variabele werktijden, wisselende collega’s... Hoe beïnvloedt het de interne samenwerking en communicatie? Voelen we ons nog wel een team als Joost thuis werkt en Jan bij een klant? En is Jan eigenlijk nog wel bij zijn vrouw?

Reële vragen waarop zeker een antwoord is: Het Nieuwe Werken vraagt om een andere manier van ontmoetingen en informeren. Het Nieuwe Communiceren. Niet beter of slechter, wel anders. Als Jan, Joost en ik elkaar niet vanzelfsprekend elke dag in dezelfde ruimte treffen, moeten we onze ontmoetingen anders organiseren. Bijvoorbeeld door overleggen maanden vooruit te plannen op afgesproken momenten en locaties. En dan niet standaard op maandagochtend om 9 uur, maar na de spits. In een andere vorm, zoals intervisie of een werklunch. Of op afstand, via videoconferencing.

Zo werk je doelgericht en slim samen op momenten, manieren en locaties die op dat moment het beste passen. Niet langer vergaderen ‘omdat we dat altijd doen’ of ‘omdat we er toch allemaal zijn’. De betrokkenheid wordt juist groter. Collega’s weten waarom ze naar kantoor komen, kunnen zich erop voorbereiden en weten ook dat ze efficiënt bezig zijn. 

Waar blijft dan die spontane collegialiteit? kun je je afvragen. Nou, die plan je gewoon iets meer... Nieuwtjes, verjaardagen en interne mededelingen kunnen best gemaild worden. En als je Jan persoonlijk treft tijdens een lunchbijeenkomst vraag je gewoon voor- of achteraf even: “Zeg, hoe gaat het eigenlijk met je vrouw?”