Het Nieuwe Communiceren

Communicatie? Doe het lekker zelf! – en besteed de regie uit

Bepaalde onderdelen van je productieproces kun je het beste zelf produceren, soms kan een ander dat beter. Sneller, goedkoper of efficiënter. Wat kies je? Make or buy?

Die keus heb je ook bij ondersteunende processen zoals ICT en onderhoud. En bij communicatie. Het grote verschil met ICT en onderhoud is dat je niet de daadwerkelijke communicatie uitbesteedt. Want vrijwel iedereen binnen je organisatie staat in contact met je stakeholders en communiceert dus. Via social media en op allerlei andere manieren.

Wat je juist inkoopt, is de regie op de communicatie. Wat een communicatiekracht maak je vrij als je medewerkers doelgericht en gestructureerd ondersteunt bij hun eigen contacten met je stakeholders. Dat is precies wat Prima Donna communicatieregisseurs doet.

Inkopen kun je op verschillend manieren. Als toeleverancier leveren we (interim) communicatieregisseurs, als aanvulling voor een bepaalde periode of voor een specifiek project. Als co-maker zorgen er ervoor dat het communicatiewerk dat nodig is gedaan wordt: advies en uitvoering die bijdragen aan het vertellen van je organisatieverhaal, je merk, en het versterken van je communicatiekracht, je medewerkers. Outsourcing van de communicatiediscipline professionaliseert, ontzorgt en draagt bij aan de ontwikkeling van je organisatie.

Wil je weten wat de eenvoudige vraag ‘make or buy’ voor de communicatiekracht van jouw organisatie kan betekenen? Bel of mail ons voor een afspraak, we laten je graag zien hoe dat werkt bij onder meer RIBW Groep Overijssel, JP van den Bent stichting en MEE Gelderse Poort.